Enkel met drie punten konden de spelers een einde maken aan een moeilijke periode.

Het optimisme was de voorbije dagen echter groot binnen de club. Na negentig minuten bikkelen won KVW Zaventem verdiend met 6-2.

 

KVWZ begon voortvarend aan de wedstrijd en zette Torhout direct onder druk. Onder niet optimale voetbal omstandigheden, er stond een behoorlijke wind dwars over het veld, was het Zaventem dat op zoek ging naar de openingstreffer.

Na twaalf minuten stond Torhout met 10 man. Veel duels en middenveldvoetbal werden afgewisseld met enkele scherpe counters.

Na 28 minuten werden de Zaventemse spelers voor hun aanvalslust beloond. Via Yassin werd het 1-0. De vreugde was echter van korte duur, want 1 minuut later stonden de bordjes opnieuw gelijk.

De gelijkmaker was het sein voor de spelers om een versnelling hoger te schakelen. In de 40ste minuut was het opnieuw raak via Alex. Op die manier gingen we rusten met 2-1.

KVW Zaventem nam de aanvangsfase van de 2de helft voor haar rekening. In de 50ste minuut was het raak via Ilias 3-1. Buit binnen zou je denken maar in de 58ste minuut scoorde Torhout de 3-2. Even leek het erop dat dit nodig was om KVWZ opnieuw aan het voetballen te krijgen. KVWZ trok opnieuw het duel naar zich toe zonder groots voetbal, maar met passie en wilskracht. Dit werd beloond in de 63ste minuut via Alex 4-2. KVWZ had een mentale tik uitgedeeld en duwde het gaspedaal verder in. 17 minuten later scoorde Laurent de verdiende 5-2, 7 minuten later legde David de eindstand 6-2 vast.

De coaches waren zichtbaar tevreden na de zege. Dit hadden de spelers nodig. De weg is nog lang, KVWZ zal de ploeg van de terugronde worden. Deze ploeg verdient beter.

KVWZ: Biason, Keh (71’ Millet), Gharmaoui, Gody (81’ Serrou), Nerinckx, De Backer, Kalonji, Hakizmana, Habsaoui, Bossekota (59’Nkanza) en Mjahed

Doelpunten: 28’ Gharmaoui (1-0) 29’ (1-1) 40’ Bossekota (2-1) 50’ Mjahed (3-1) 57’ (3-2) 63’ (4-2) Bossekota 80’ Millet (5-2) 87’ Kalonji (6-2)

Volgende week spelen we zondag op K.VC Wingene om 15Hr.

Ga naar boven