Voetbal kan onrechtvaardig zijn. Vraag dat maar aan de spelers van KVWZ.

De eerste 20 minuten zagen er veelbelovend uit. KVWZ zette hoog druk waardoor Aubel vaak balverlies leed. Na tien minuten hadden we al vijf volwaardige kansen geteld voor KVWZ. Veel duels en middenveldvoetbal werden afgewisseld met enkele scherpe counters. Na 26 minuten werden de spelers voor hun aanvalslust beloond. Via Alex werd het 0-1. De openingstreffer was het sein voor de spelers om nog een versnelling hoger te schakelen. KVWZ ging gretig op zoek naar de 0-2, maar in de 42ste minuut krijgt Soufiane een onterechte rode kaart en moet KVWZ verder met 10 man.

We gingen rusten met 0-1

Coach Emreh moest dus bijsturen, hij had een compact blok op terrein gezet en KVWZ hield stand en had zelfs veldoverwicht. In de 60ste minuut maakt Aubel vanuit het niets de gelijkmaker. KVWZ was even uit zijn lood geslagen, maar vond na 10 minuten opnieuw het ritme en pakte de match opnieuw in handen. In de 76ste minuut krijgt Anthony rood, nu moest KVWZ verder met 9. Aubel profiteerde van de aarzeling bij KVWZ en scoorde in de 79ste minuut de 2-1 en 2 minuten later stond het 3-1. De wedstrijd leek hiermee beslist toch kon KVWZ terug in de wedstrijd komen. KVWZ trok opnieuw het duel naar zich toe zonder groots voetbal, maar met passie en wilskracht. In de 85ste minuut scoorde Yassin de 3-2 vanop de penaltystip. In een boeiende slotfase kon de wedstrijd nog alle kanten uit. KVWZ stond dicht bij de 3-3 maar het mocht niet zijn.

De spelers van KVWZ verlaten boos en ontgoocheld het veld en moeten het bekerverhaal onterecht afsluiten. Hier zat zeker meer in, maar de ploeg met 1 doelpunt meer, bekert verder.

KVWZ moet zich nu focussen op de competitievoorbereidingen.

KVWZ: Biason, De Marrée, Nkanza , Mjahed (85’ Declercq), Kalonji, Gharmaoui, Fonkeu, Gody, Hakizmana (75’ Vandenhove), Habsaoui en Bossekota (59’ De Backer)

Doelpunten: 26’ Bossekota (0-1) 60’ (1-1) 79’ (2-1) 81’ (3-1) Gharmaoui (3-2)

Volgende week spelen we zaterdag in de smolderstraat tegen Tongeren. Start van de wedstrijd wordt later medegedeeld.

 
Ga naar boven