Coach Vito heeft zijn vuurdoop doorstaan. Bij KVWZ zijn er enkel lachende gezichten te zien. KVWZ heeft zich met bloed, zweet en tranen met 10 man naar de volgende bekerronde geknokt.

Na 8 minuten kreeg Vinnie rood en scoorde Heikant Berlaar. KVWZ moest dus 82 minuten verder met 10 man en moest achtervolgen. De spelers waren gelukkig niet uit hun lood geslagen en gingen onmiddellijk op zoek naar de verdiende gelijkmaker. Heikant Berlaar kon de man-meer-situatie niet omzetten in een groot overwicht. De Zaventemse spelers toonden veel inzet en vochten voor elke bal. maar was net niet scherp genoeg in de afronding in de 1ste helft. KVWZ werd zelden in de problemen gebracht en moest eigenlijk meer druk zetten.

We gingen rusten met 0-1.

Heikant Berlaar dacht na de rust de wedstrijd te kunnen controleren maar dit was zonder rekening te houden met de vechtlust van de 10 Zaventemse boys. KVWZ ging duidelijk op zoek naar de gelijkmaker en kreeg steeds meer grip op het spel en begon goed rond te tikken. Er werden mooie combinaties neergezet. In de tweede helft zette KVWZ met 10 man Heikant Berlaar onder druk en stond eigenlijk constant op de helft van de tegenstander. De spelers creëerden dan ook een aaneenrijging van goede mogelijkheden Yassin zorgde in de 52ste minuut via strafschop voor een opmerkelijke comeback. De bordjes stonden eindelijk gelijk. In de 54ste minuut scoorde Yassin een tweede keer. Het stond plots 2-1. In 61ste zette William de puntjes op i, 3-1. Dit was ook het verdiende eindresultaat.

We kunnen de groep alleen maar proficiat wensen, we zagen een collectief zeer goede prestatie.

De groep heeft de staf overtuigd mentaal en fysiek zeer sterk te zijn. De manier waarop ze voor elke bal vochten sprak boekdelen. Ze zijn er nog lang niet, maar deze prestatie zal het vertrouwen zeker een serieuze boost gegeven hebben. De wil om een sterk regulier kampioenschap te spelen is zeer groot binnen de groep, en deze groep verdient het ook.

KVWZ: Frans (7' Rood), De Marrée, Nkanza (70’ Godfroid), Mjahed (87’ Declercq), Kalonji, Gharmaoui, Fonkeu, De Pascale, De Backer, Millet (8’ Biason) en Vandenhove

Doelpunten: 8’ (0-1) 52’ Gharmaoui (1-1), 54’ Gharmaoui (2-1), 61’ Fonkeu (3-1)

Volgende week spelen we donderdag 2 augustus in de smolderstraat om 20u tegen OHL U21 en dan bekeren we tegen en op Heusy op zondag 5 Aug 16u.

Ga naar boven