Voor KVWZ lonkte een mogelijke kans om het gat met bovenste in het klassement te doen slinken. Daarvoor moest het wel stunten tegen Termien.

KVW Zaventem sprokkelde pas in het slot van de wedstrijd een punt tegen Termien. Het leek er lange tijd op dat Termien met tien man met de drie punten zou gaan lopen na een vroege goal, maar daar besliste Oumar in de slotminuut gelukkig anders over, het werd 3-3.

In de 3de minuut ging het al mis voor de Zaventemse boys, Termien liet de 0-1 opschrijven. Een stevige waarschuwing voor KVWZ, dat meteen een stevige wake-up-call kreeg. KVW Zaventem begon na het tegendoelpunt eindelijk te voetballen. In de 17de minuut maakte Mourad gelijk. KVWZ kreeg vleugels en enkele minuten later stond het plots 2-1 via Toto. 

In de 29ste minuut stond Termien met 10, na 2x geel. Iedereen dacht dat KVW Zaventem tegen 10 vandaag zou stunten. Maar tegen alle verwachtingen in, maakte Termien in de 34ste minuut gelijk en in de 40ste minuut stond het plots 2-3. 

2-3 was dus de verrassende ruststand. Een koude douche dus voor KVWZ, zo vlak voor de rust. KVWZ moest dus achtervolgen.

De thuisploeg kwam met vernieuwde moed uit de kleedkamer en zette Termien meteen onder druk. 

In het laatste halfuur kon Termien door hun numerieke minderheid amper nog dreigen terwijl KVWZ de wedstrijd naar zich toetrok, maar de laatste passing was te slordig om de netten te doen trillen. De Termiense keeper bracht bovendien nog 2 x redding. De verdiende gelijkmaker hing in de lucht maar bleef jammer genoeg uit. Zo kregen we toch nog een spannend slotkwartier, zeker omdat Termien amper tot bij Luca raakte. Een spannend slotkwartier werd het zeker. Dolgekke slotminuten vooral. Oumar kopte in de 91ste minuut de verdiende 3-3 binnen.

Het was nog mooier geweest als onze kansen waren binnengegaan. Dat toont eigenlijk het grote minpunt van vandaag: KVWZ was niet efficiënt genoeg, we laten hier twee punten liggen.

Zaterdag 7 april spelen om 19u30 op verplaatsing tegen Ternesse Wommelgem.

KVWZ: Biason, Javorina, Mathe-Luvagho, Et-Takny, Gharmaoui, Daoudi, De Marrée, Nerinckx (67’ Diakhite), Muzembo, Nzinga Ngimbi en Hakizimana

Doelpunten: 3’ (0-1) 17’ Daoudi (1-1) 21’ Nzinga Ngimbi (2-1) 34’ (2-2) 40’ (2-3) 91’ Diakhite (3-3)

Ga naar boven