Op Wellen ging het beduidend beter dan vorige week, we keerden verdiend met 1 punt terug naar Zaventem.

Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, een gelijkspel is een terechte weergave van de verhoudingen tussen de beide ploegen op het veld. Onze jongens hebben gedaan wat ze konden en de supporters hebben een mooie wedstrijd gezien. Door het constant wisselende spelbeeld, waarin dan weer KVWZ en dan weer Wellen bij fases de bovenliggende ploeg was, leek de wedstrijd telkens weer een andere kant op te gaan.

 

De partij kende eerder een afwachtend begin: beide ploegen speelden aan een te laag tempo om elkaars organisatie uit verband te spelen. Na 20 minuten kreeg KVW Zaventem meer grip op de wedstrijd, het voetbal werd meteen iets snediger. Dat leverde enkele kansen op, maar gescoord werd er jammer genoeg niet. De laatste 10 minuten waren dan weer voor Wellen, waar de paal redding bracht. We gingen rusten met 0-0

In de tweede helft kregen we hetzelfde spelbeeld. De thuisploeg wilde zich in het tweede deel van deze wedstrijd nadrukkelijker laten gelden, maar de organisatie van KVWZ zat goed. Na 60 minuten zag het er niet goed uit voor KVWZ. Wellen liet via een vrije trap de netten trillen. Gelukkig schakelde KVWZ meteen een versnelling hoger. In de 80ste minuut kopte Sylvain de verdiende gelijkmaker binnen. De bordjes stonden opnieuw gelijk. Er was veel beweging en KVWZ creëerde enkele mooie kansen, maar de scherpte voor doel ontbrak: net naast, net over.

De pogingen van KVWZ om de 3 punten te pakken, hadden niet het gewenste effect en KVWZ moest tevreden zijn met een punt.

Zondag 25 maart spelen om 15u thuis tegen Eendracht Termien.

KVWZ: Biason, Rogé (71’ Nerinckx), Javorina, Mathe-Luvagho, Et-Takny, Gharmaoui, Muzembo, De Backer Nzinga Ngimbi, Hakizimana en Fonkeu

Doelpunten: 60’ (1-0) 80’ Mathe-Luvagho (1-1)

Ga naar boven