Een zonovergoten dag met een heerlijke temperatuur, ideaal weer voor een mooi potje voetbal.

In de 1ste helft zagen we een veel beter voetballend Houtvenne dat KVWZ een voetbal-lesje gaf en met een terechte 0-1 voorsprong na 45 minuten de kleedkamers opzocht. Na de pauze kwam er een ander KVWZ in het veld. De duels op het middenveld werden opnieuw gewonnen en er werden regelmatig goede kansen gecreëerd. Uiteindelijk viel in de slotfase de verdiende gelijkmaker (1-1) te noteren. Een terechte uitslag als je de hele wedstrijd in ogenschouw neemt.

 

De opdracht was om vandaag met 120% inzet te starten om zo snel mogelijk een beslissing in de wedstrijd te forceren. Het draaide echter anders uit, KVWZ speelde thuis gelijk tegen Houtvenne.

In de 2de minuut liet Houtvenne de netten trillen. KVWZ was volledig het noorden kwijt en kon geen antwoord bieden op de snelle omschakelingen van Houtvenne. Gelukkig kon de deklat en de paal een verdubbeling van de score verhinderen.

Onzuiverheden en te weinig druk op de tegenstander speelden KVWZ parten.

In de 2de helft zette KVWZ een paar tandjes bij, we zagen een compleet andere wedstrijd. Daar waar in de eerste helft Houtvenne heer en meester was, waren de rollen opeens omgedraaid. Met veel strijd en passie werden de duels op het middenveld weer gewonnen en ook de tweede ballen waren voor de geel-blauwen. Er werden goede aanvallen opgezet en KVWZ kwam met regelmaat gevaarlijk voor het doel van Houtvenne. Onverstoord werd er vol strijd verder gevoetbald en dat leverde niet onmiddellijk de aansluitingstreffer op, maar KVWZ bleef knokken. In de 87ste minuut was het dan toch raak, Oumar legde via penalty de eindstand 1-1 vast.

Complimenten voor de ploeg, hoe ze zich hebben terug geknokt. Het is de kracht van deze ploeg om zich terug te vechten na een achterstand.

Volgende week spelen we op zondag 18 maart op Wellen om 15u

KVWZ: Biason, Diakhite Rogé, Javorina, Mathe-Luvagho, Gharmaoui (77’ De Marrée), Daoudi, Nerinckx (58’ Et-Takny), De Backer, Nzinga Ngimbi en Fonkeu (65’ Hakizimana)

Doelpunten: 2’ (0-1) 87’ Diakhite (1-1)

Ga naar boven