Voetbal kan onrechtvaardig zijn. Vraag dat maar aan de spelers van KVWZ.

 

Meer dan een half dozijn (open) kansen bijeen spelen, waarvan er slechts ééntje benut wordt, en dan twee tegentreffers slikken. De inzet van KVWZ was bewonderenswaardig, maar daar ben je niets mee na negentig minuten.

 

KVWZ was gebrand op een overwinning tegen buurclub Diegem. De eerste 20 minuten zagen er veelbelovend uit. Van bij de aftrap nestelde KVWZ zich op de helft van de thuisploeg. De Zaventemse boys zette hoog druk waardoor Diegem vaak balverlies leed. Ondanks uitstekende kansen, slaagde KVWZ er echter niet in te scoren voor de rust. Zes kansen maar geen bal tegen de netten

Als je het wedstrijdbeeld bekijkt, had KVWZ als eerste de score moeten openen, maar het was Diegem die in de 31ste minuut via penalty de score opende, één keer voor doel en onmiddellijk raak.
KVWZ creëerde kansen en ging gretig op zoek naar de gelijkmaker. Diegem kwam na het doelpunt nog nauwelijks aan voetballen toe. De spelers van KVWZ stopten er veel energie in, maar konden helaas niet de verdiende gelijkmaker binnentikken voor de rust.

 

KVWZ was beter uit de kleedkamers gekomen en verdiende te winnen. De spelers gingen voor elke bal, maar de laatste passing was te slordig om gelijk te maken. Diegem stond op wankele benen. De kansen stapelden zich op voor KVWZ, maar zelfs na de 8 open kansen in de 2de helft bleef het scorebord op 1-0. KVWZ ging gretig op zoek naar de 1-1. In de 60ste minuut scoorde KVWZ, maar de goal werd onterecht afgefloten voor buitenspel. In plaats van 1-1 werd het in de 87ste minuut, tegen het wedstrijdbeeld in, 2-0. KVWZ vond zijn tweede adem en combineerde goed. In de 89ste minuut was het dan eindelijk raak voor KVWZ en het werd 2-1. De laatste minuut moest KVWZ nog een penalty krijgen, maar de Ref legde de bal niet op stip. Het was KVWZ die met 10 man viel, 2x geel voor Muzembo.

 

KVWZ kreeg les in efficiëntie. Hier zat zeker meer in !!!! Kortom, geen punten voor KVWZ, onverdiend, maar…. uiteindelijk wint toch weer degene die de meeste doelpunten maakt.
KVWZ moet zich nu focussen op de wedstrijd van volgende week op zondag 11 maart thuis tegen K VC Houtvenne.

KVWZ: Biason, Diakhite Rogé, Javorina (71’ Muzembo), Mathe-Luvagho, Et-Takny (61’ Nerinckx) Gharmaoui, Daoudi, De Backer, Nzinga Ngimbi en Hakizimana (56’ Fonkeu)

Doelpunten: 31’ (1-0) 87’ (2-0) 89’ (2-1) Nzinga Ngimbi

Ga naar boven