Emre en Nico zagen hun KVWZ verdiend winnen.

KVW Zaventem dankte zondagmiddag de drie punten aan een collectief sterk team. Het werd een fysiek zware partij.

 

De blauwgelen waren er erg op gebrand om de thuiswedstrijd tegen Nijlen te winnen. Enkel met drie punten konden ze een einde maken aan een moeilijke week.

KVWZ startte sterk en begon met aanvallende intenties aan de match. De Nijlense defensie had het moeilijk en zag maar één oplossing: de thuisploeg afstoppen. Voor de pauze dicteerde KVWZ de wet en vonden Zaventemse boys makkelijk ruimte in het middenveld. Veel duels en middenveldvoetbal werden afgewisseld met enkele scherpe counters. En die counters kwamen zo goed als allemaal van KVWZ. In de 12de minuut werd de aanvalslust beloond, Achraf liet voor een eerste keer de netten trillen. Ook na de openingstreffer bleef KVWZ het gaspedaal induwen. Oumar en Achraf konden de score nog verdubbelen, maar we gingen rusten met een verdiende 1-0.

Na de rust nam Nijlen de eerste 20 minuten van de wedstrijd het roer over en bleven ze aandringen. In de 70ste minuut trapten ze dan de gelijkmaker binnen. KVWZ werd onmiddellijk terug wakker en in de 72ste minuut kwam KVWZ via Sylvian opnieuw op voorsprong en nog geen minuut later was het opnieuw raak via Oumar, hij tikte de geruststellende 3-1 binnen en legde zo de eindstand vast.

Na de korte opflakkering van de bezoekers was KVWZ terug heer en meester. KVWZ heeft de wedstrijd gedomineerd en heeft de meeste kansen gecreëerd.

De ontlading was groot, alle spelers betrokken hun trainers Emre en Nico in hun vreugdedans.

Volgende week staat er een pittige derby op het spel, we spelen om 15u in Diegem.

KVWZ: Biason, Diakhite (88’ De Marrée), Rogé, Javorina, Mathe-Luvagho, Et-Takny (70’ Omer), Gharmaoui, Daoudi, De Backer, Nzinga Ngimbi en Fonkeu (60’ Nerinckx)

Doelpunten: 12’ (1-0) Et-Takny 70’ (1-1) 72’ (2-1) Mathe-Luvagho 73’ (3-1) Diakhite

Ga naar boven