Het was een heerlijk potje voetbal tussen KVWZ en Pelt.

De Zaventemse spelers hebben zondagmiddag gedaan wat ze moesten doen en dat was winnen in eigen huis tegen Pelt (2-0). KVWZ zet met deze zege een indrukwekkende reeks neer (10/12).

 

De wedstrijd van vorige week nog indachtig, kwam KVWZ deze keer wel goed uit de startblokken. Ze begonnen scherp aan de match en bleven de bal mooi rondtikken en creëerden daarbij mooie kansen. De ruimtes werden zeer goed benut. KVWZ was goed georganiseerd en strijdbaar. Pelt kreeg er geen speld tussen, de lange bal werd er goed uitgehaald. Coach Steven had de spelers gevraagd om snel te spelen. KVWZ zette dus meteen druk, de spelers gingen goed de duels aan en Pelt moest ons spel ondergaan. Onze boys gaven weinig kansen weg en toonden regelmatig de neus in de Peltse 16. Oumar opende verdiend de score in de 34ste minuut (1-0). Een verdubbeling van de score hing in de lucht maar KVWZ vergat te scoren. Hopelijk krijgen we het deksel niet op de neus.

Na de rust gingen wij verder met goed combinatiespel en sterk op het middenveld. Wij kregen veel ruimte (stonden te vaak buitenspel en wilden ook weer te snel de lange bal geven). Het tempo werd verhoogd en vaak werd de vrije man gevonden en kon men via het middenveld de aanvallers bereiken. De voorsprong verdubbelen was de opdracht en dat deden de Zaventemse spelers. Na het 2de goaltje van Oumar in de 65ste minuut (2-0) was de ontlading enorm groot. Ook Rogé speelde een ijzersterke wedstrijd maar de moest de wedstrijd vroegtijdig verlaten, hij kreeg in de 82ste minuut rood.

Natuurlijk zijn er nog dingen aan te merken op het spel van KVWZ maar als je het vergelijkt met een paar weken geleden kun je alleen maar bewondering hebben hoe snel deze jongens het spelletje hebben opgepikt.

Wel weer goed om te zien dat “wij ” gewoon bleven voetballen en dan komen de kansen vanzelf.

KVWZ: Biason, Diakhite, Rogé (82’ rood), Mathe-Luvagho, Et-Takny, Gharmaoui,Daoudi, Van Driessche (20’ Muzembe), De Backer, Nzinga Ngimbi (80’ K.Kawaya King) en Fonkeu (65’ Nerinckx),

Doelpunten: 34’ (1-0) Diakhite 65’ (2-0) Diakhite

Volgende week spelen we woensdag een vriendschappelijke wedstrijd thuis om 20u tegen RRC Waterloo.

 

 

 

Ga naar boven