“Als we weten te winnen, pakken we echt gouden punten” zei coach Steven voorafgaand de wedstrijd tegen Tongeren.

Wellicht had niemand zijn geld ingezet op KVWZ. Maar op het veld, zeker in de 2de helft, was niet te zien wie nu de onbetwistbare competitieleider of het nummer 12 was. KVWZ won met 1-2 en doet een goede zaak in het klassement. Het blessureleed is nog niet volledig van de baan, maar coach Steven zette deze jonge ploeg wel op scherp.

 

KVWZ begon niet gretig genoeg aan de wedstrijd. Tongeren opende in de 12de minuut met een “lucky goal” de score. KVWZ reageerde geschokt en kreeg voor de rust niets meer klaar. KVWZ mocht zelfs blij zijn dat het met slechts 1-0 de kleedkamers kon opzoeken halfweg.

KVWZ kwam perfect uit de kleedkamer en we kregen ook meteen een ander spelbeeld. KVWZ ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. In de 60ste minuut scoorde Valentino de 1-1 gelijkmaker. Daarna duwde KVWZ door en zetten de Zaventemse Boys de scheve situatie helemaal recht. In de 90ste minuut liet Toto voor een 2de keer de netten trillen, het harde werk werd beloond. De 3 punten gingen mee naar Zaventem. Tongeren slaagde er op geen enkel moment in om te laten zien dat zij de autoritaire leider zijn. De organisatie van KVWZ was ditmaal het sleutelwoord.

Coach Steven is tevreden over het resultaat, maar weet dat er nog een lange weg te gaan is. Hij werkt met veel jeugdspelers en die moeten zich nog ontwikkelen. Dat is ook waar KVWZ voor heeft gekozen en deze weg willen ze ook verder volgen.

10 op 12 een veelbelovende start voor coach Steven.

KVWZ: Biason, Diakhite, Rogé, Mathe-Luvagho, Et-Takny (90’ Lambert), Gharmaoui,Daoudi, Van Driessche, K.Kawaya King (46’ De Backer), Nzinga Ngimbi en Fonkeu (80’ Nerinckx)

Doelpunten: 12’ (1-0) 60’ Van Driessche (1-1) 90’ (1-2) Nzinga Ngimbi

Volgende week spelen we zondag om 15u tegen FC Esperanza Pelt, de 2de in het klassement.

Ga naar boven