KVWZ is zondag met tien man tegen Bilzen goed overeind gebleven.

 

Tot 88ste minuut stond KVWZ met lege handen op het terrein, maar Oumar prikte in de 89ste de oververdiende gelijkmaker tegen de netten.

 

KVW Zaventem wou minstens 1 punt pakken tegen de 2de in het klassement Bilzen. De coach geloofde zelfs in een stunt, maar de wedstrijd verliep niet zoals gepland werd.

Bilzen nam de beste start, het stond na 11 minuten 0-1. Bilzen had nog geen enkele kans gecreëerd maar door een misverstand in de verdediging, rolde de bal in het Zaventemse doel. Na 15 minuten werd KVW Zaventem gelukkig wakker, het voetbal werd meteen iets snediger. Dat leverde enkele kansen op, maar er werd jammer genoeg niet gescoord voor de rust. KVWZ stond op achtervolgen en zou dus een tandje moeten bijsteken.

Coach Steven had duidelijke richtlijnen gegeven waardoor KVWZ gretiger uit de kleedkamer kwam. In de 46ste maakte Achraf via penalty de gelijkmaker. KVWZ geloofde volop in de overwinning. In de 49ste minuut kreeg Yassin jammer genoeg rood en KVWZ moest dus met 10 man verder.

Bilzen kon die man-meer-situatie niet meteen omzetten in een groot overwicht. KVWZ kreeg nog enkele goede kansen om op voorsprong te komen, maar de bal dwarrelde langs de verkeerde kant van de paal naast of de keeper kwam goed tussen. Onze boys speelden met veel inzet maar tegen het spel in, prikte Bilzen in de 75ste minuut tegen en stond het plots 1-2. KVWZ liet zich niet van zijn stuk brengen. Bilzen speelde heel compact waardoor KVWZ er moeilijk doorheen kwam. KVWZ ging echter volop voor de 2-2. Ze tikten de bal mooi rond, maar de laatste bal was echter te slordig. In de slotfase vond Oumar toch het verlossende gaatje en werd de eindstand 2-2 vastgelegd, gerechtigheid geschiedde.

KVWZ: Biason, Diakhite, Rogé, Mathe-Luvagho, Et-Takny (60’ Javorina), Gharmaoui,Daoudi, Van Driessche, K.Kawaya King (65’ Nerinckx), Nzinga Ngimbi en Fonkeu (89’ Lambert)

Doelpunten: 11’ (0-1) 46’ Et-Takny (1-1) 75’ (1-2) 89’ Diakhite (2-2)

Volgende week spelen we zaterdag om 20u tegen FC Heur Tongeren, de 1ste in het klassement.

Ga naar boven