KVW Zaventem heeft z’n wedstrijd tegen Leopoldsburg gewonnen met 1-2. De kersverse coach Steven is daarmee geslaagd voor z’n eerste test.

 

Het was een cruciale match voor KVWZ. De ploeg moest dringend punten pakken. En dat deed ze ook. KVWZ won dus de felbevochten wedstrijd en dat is uiteraard ook een opsteker voor de nieuwe coach. Steven had de jongens duidelijk op scherp gezet.

Het blessureleed is nog niet volledig van de baan, maar de beloften hebben zich volledig gegeven en hoe. De jonge spelers laten zich nadrukkelijker gelden op het veld. Ze speelden met veel inzet en volgenden de richtlijnen van de coach goed op. Het geloof van de voorzitter in de jeugd wordt dus beloond.

KVWZ kwam het best uit de startblokken op een moeilijk bespeelbaar veld. Onze boys speelden een goede eerste helft op een zwaar veld. Ondanks de vermoeidheid zijn de jongens er voor blijven gaan. Ze bleven de bal mooi rondtikken en creëerden mooie kansen. De ruimtes werden zeer goed benut. Leopoldsburg kon enkel het Zaventemse spel ondergaan.

Oumar opende net na het half uur de score, 0-1. Op slag van rust, in de 43ste minuut, werd het harde werk beloond en Toto tikte de 0-2 mooi binnen.

Ook in de tweede helft namen we de beste start.

Leopoldsburg rechtte echter de rug in de 55ste minuut, er werden 3 spelers gewisseld. Deze wissels brachten KVWZ in moeilijkheden. Leopoldsburg scoorde in de 65ste minuut de 1-2. KVWZ stuurde echter tijdig bij. In het laatste kwartier werd er nog weinig mooi voetbal getoond, maar er werd op karakter voor elke bal geknokt. De drie welverdiende punten gaan mee naar Zaventem. Eindstand 1-2, opdracht volbracht. De ontlading na de wedstrijd was enorm groot.

Vandaag heeft KVWZ als een echt “team” gespeeld. De gevallen steekjes werden goed opgevangen door een medespeler.

De spelers zijn toe aan een welverdiende winterstop en vanaf 14 januari 2018 starten we met speeldag 17 thuis tegen Bilzerse Waltwilder VV om 15u.

We wensen iedereen fijne feesten toe en tot binnenkort.

KVWZ: Frans, Mathe-Luvagho, Et-Takny (75’ Nerinckx) ,Diakhite, Gharmaoui,Van Driessche, K.Kawaya King (89’ Lambert), De Backer, Muzembo, Nzinga Ngimbi en Fonkeu (58’ Daoudi)

Doelpunten: 33’ Diakhite (0-1) 43’ Nzinga Ngimbi (0-2) 65’ (1-2)

 

Ga naar boven