Een geplaagd KVWZ versloeg Hoeilaart met 0-2. Door blessureleed stond KVWZ met een zeer jong elftal aan de aftrap.

 

KVWZ heeft een einde gemaakt aan een reeks van wedstrijden zonder zege. Door het gebrek aan zeges was KVWZ weggezakt naar de 14de plaats. Er moest dus dringend een kentering komen.

We moeten stoppen om de schuld bij de defensie of de aanval te leggen. Het is ook niet zo dat één speler de redding kan brengen. Samen, als één groep, moest de negatieve spiraal doorbroken worden.

KVWZ beschikt over voldoende kwaliteit om in de eerste helft van het klassement te staan maar KVWZ is voldoende realistisch en beseft dat de strijd om de prijzen niet aan de orde is, nu moeten we ons vooreerst richten op de situatie waarin we ons bevinden. In het voetbal is het nu eenmaal zo dat je snel van de hemel naar de hel kan verhuizen en omgekeerd. We moeten dus snel de pagina omdraaien en resultaten laten optekenen en opklimmen in het klassement.

KVWZ begon ditmaal scherp genoeg, iets waar het de afgelopen weken aan schortte. Tegenstander Hoeilaart kon weinig inbrengen en stond bij rust met 0-1 achter. Hoeilaart zocht vooral de lange ballen op en creëerde weinig gevaar. KVWZ daarentegen liet de bal mooi rondtikken.

In de tweede helft schakelde KVWZ een versnelling hoger en Hoeilaart konden de vrijgekomen ruimtes niet meer belopen. De score werd in 71 minuut verdubbeld, 0-2. In het laatste kwartier werd er nog weinig mooi voetbal getoond, maar de 3 punten gingen mee naar Zaventem en dat was de opdracht.

Deze overwinning geeft vertrouwen voor de kraker van volgende week tegen Leopoldsburg.

KVWZ: Biason, Mathe-Luvagho, Et-Takny ( 87’ Nerinckx) ,Diakhite, Gharmaoui,Van Driessche, K.Kawaya King ( 83’ Meylemans), De Backer, Muzembo, Nzinga Ngimbi en Fonkeu ( 90’ Lambert)

Doelpunten: 31’ K.Kawaya King (0-1) 65’ Fonkeu (0-2)

KVWZ moet blijven doorgaan en gas geven tegen Leopoldsburg. We spelen zaterdag 16 december uit om 19u30.

 

Ga naar boven