Voorzitter blijft vol vertrouwen: ''Ik ben ervan overtuigd dat deze jonge ploeg het objectief zal halen''

Elk jaar wordt er wel over gesproken: "De jeugd moet kansen krijgen," maar te vaak zien we de jeugd niet of maar half zijn kansen krijgen. KVWZ houdt echter wel woord, ze kiezen voor verjonging en spelers uit eigen opleiding.

 

KVWZ kent echter een teleurstellende start. Dat moet ook de voorzitter toegeven, maar hij heeft een rotsvast geloof in de jonge spelers en de staf.

Er zijn natuurlijk wel objectieve verklaringen voor de wisselvallige resultaten: het blessureleed, spelers met een verstoorde voorbereiding, nieuwkomers die nog moeten worden ingepast en een jonge spelerskern. Ook voetballend kunnen we nog beter. De voorzitter is ervan overtuigd dat KVWZ over voldoende talent beschikt om in de terugronde te knallen. KVWZ is een club die mensen kansen geeft, ook op moeilijke momenten. Intussen stelt ook coach Hayk zichzelf voortdurend in vraag en doet hij er alles aan om de groep er weer bovenop te krijgen.

Coach Hayk verwacht dat de resultaten op korte termijn zullen verbeteren. Deze spelersgroep bezit genoeg mogelijkheden om verdere stappen te zetten naar het voetbal dat KVWZ wenst en kan brengen. De technische staf is sterk genoeg om tactisch alles in de juiste vorm te gieten. Dit jong elftal heeft tijd nodig. Binnen enkele weken zal het harde werken zijn vruchten afwerpen. Het jonge team speelt bij momenten al leuk voetbal, maar verliest, door gebrek aan ervaring, nog dure punten.

Loyauteit is een duurzame factor. We rekenen op het vertrouwen van de supporters om samen in het water te springen en weer boven te komen met mooi voetbal als resultaat. Het zal zondag een vurig duel worden tegen onze buren van Sterrebeek.

 

Ga naar boven