KVWZ ging verrassend onderuit op bezoek bij Houtvenne, ze verloren met 3-1.

Door een zwakke start bleef de ploeg van meet af aan achter de feiten aanlopen en bleven de 3 punten in Houtvenne.

 

KVW Zaventem zit als het ware in een ware roller-coaster. Vorige week zagen we in Diegem een echte vechtersmentaliteit met mooie combinaties, maar in Houtvenne startte de ploeg veel te mak.

KVWZ begon erg slap en zonder veel vertrouwen aan de wedstrijd. Ze kwamen overal een stap te laat. Ze lieten zich aftroeven in duels die gewonnen moesten worden. Kort: KVWZ speelde onder zijn niveau. Ze speelden ook te traag om voor echt doelgevaar te zorgen. Daar kwam bij dat Houtvenne wel goed voetbal op de mat bracht. Dat resulteerde al na 6 minuten in een voorsprong voor Houtvenne. 1ste doelkans  en onmiddellijk raak en geen 10 minuten later dikte in de 16ste minuut Houtvenne de score aan tot 2-0. Het leek of KVWZ deze tik nodig had om wakker te schieten. Houtvenne speelde heel compact en KVWZ kon er moeilijk doorheen komen, maar in 23ste minuut vond KVWZ het verlossende gaatje en het stond 2-1, tevens ook de ruststand. Alles was nog mogelijk maar het ritme moest duidelijk naar omhoog.

In de 2de helft had trainer Hayk zijn ploeg duidelijk een boodschap meegegeven. KVWZ oogde feller maar het was toch opnieuw Houtvenne die de bal in de 52ste minuut tegen de netten trapte. KVWZ gaf zich nog niet gewonnen, er kwamen kleine kansjes en het duel had zelfs helemaal kunnen worden omgekeerd als KVWZ de penalty had omgezet, maar de aansluitingstreffer kwam er niet.

De 3-1 nederlaag was dan ook een flinke domper. KVWZ had veel meer agressie in hun spel moeten leggen, ze hadden zich wat meer moeten geven zoals vorige zondag tegen Diegem.

KVWZ: Biason, Rogé, Javorina,Mathe-Luvagho, Et-Takny (70’Nerinckx ),Diakhite, Van Driessche, Godfroid, De Backer (70’ K. Kawaya King), Nzinga Ngimbi en Hakizimana ( 46’ Gharmaoui)

Doelpunten: 6’ (1-0) 16’ (2-0), 23’ Javorina (2-1), 52’ (3-1)

KVWZ moet blijven doorgaan en gas geven tegen K.VK Wellen. We spelen zondag 5 november thuis om 14u30.

 

Ga naar boven