Niet voor watjes, het burenduel tussen KVW Zaventem en Diegem. De blauwgelen waren er erg op gebrand om de thuiswedstrijd tegen Diegem te winnen.

Enkel met drie punten konden ze een einde maken aan een moeilijke periode waarin weinig punten konden gepakt worden en waarbij ze stilaan naar lagere regionen in het klassement afzakten. Het optimisme was de voorbije dagen echter groot binnen de club. Na negentig minuten bikkelen won KVW Zaventem verdiend met 3-2.

KVWZ begon voortvarend aan de wedstrijd en zette Diegem direct onder druk. Onder niet optimale voetbal omstandigheden, er stond een behoorlijke wind dwars over het veld, was het Zaventem dat op zoek ging naar de openingstreffer.

Na tien minuten hadden we al vijf volwaardige kansen geteld voor de thuisploeg. Veel duels en middenveldvoetbal werden afgewisseld met enkele scherpe counters. En die counters kwamen zo goed als allemaal van KVWZ.

Als de mogelijkheden zich aan dat tempo hadden blijven opstapelen, zouden we zijn uitgekomen aan 15 stuks. Zo ver kwam het uiteraard niet. Na 26 minuten werden de spelers voor hun aanvalslust beloond. Via Toto werd het 1-0. De openingstreffer was het sein voor de spelers om nog een versnelling hoger te schakelen. In de 42ste minuut was het opnieuw raak via Toto.

Op die manier gingen we rusten met 2-0.

Zo spectaculair de eerste periode begon, zo matig eindigde de tweede. Diegem kon geen vuist maken en werd met momenten gewoon weggetikt. De sfeer in het stadion bleef wel kolkend, maar op het veld werd er met het verstrijken van de tijd meer gebikkeld dan gevoetbald. Het was vooral KVWZ dat viriel voetbalde en dat leidde tot irritaties bij Diegem. Die irritaties werden alleen maar groter toen Valentino in de 62ste  minuut de 3-0 tegen de touwen  knalde. De wedstrijd leek hiermee beslist toch kon Diegem terug in de wedstrijd komen.

Een kwartier voor tijd maakten de Diegemse wissels het verschil . In een boeiende slotfase kon de wedstrijd nog alle kanten uit. Dessaer maakte in de 75ste minuut de 3-1 en in de 78ste minuut stond het plots 3-2.

Na de wedstrijd was de ontlading groot, alle spelers betrokken hun trainer Hayk in hun vreugdedans.

KVWZ: Biason, Rogé, Javorina,Mathe-Luvagho, Et-Takny (57’ Gharmaoui),Diakhite, Van Driessche, Godfroid, Muzembo, Nzinga Ngimbi (70’ De Backer), en Hakizimana ( 80’Nerinckx)

Doelpunten: 26’ Nzinga Ngimbi (1-0), 42’ Nzinga Ngimbi (2-0), 62’ Van Driessche (3-0), 72’(3-1)’ 78’ (3-2)

Volgende week spelen we zaterdag uit tegen Houtvenne om 19u30.

 

Ga naar boven