Bij KVWZ zijn er enkel lachende gezichten te zien. KVWZ heeft zich met bloed, zweet en tranen met 10 man naar een kostbaar puntje geknokt bij K.FC Nijlen

 De spelers hadden in de vorige wedstrijden enkele mentale tikken gekregen waardoor er een pak meer druk op de schouders van de spelers kwam te liggen het voorbije weekend.

K. FC Nijlen nam echter de beste start en na vier minuten zorgden zij voor de eerste kans. KVWZ kreeg een wake-up call en ging in de aanval. De spelers reageerden goed en beseften maar al te goed dat het een moeilijke avond ging worden. Na 8 minuten kreeg Alouachi echter rood en KVWZ moest dus 82 minuten verder met 10 man. Nijlen kon die man-meer-situatie niet omzetten in een groot overwicht. De Zaventemse spelers toonden veel inzet en vochten voor elke bal. Ze zetten een collectief sterke prestatie neer. KVWZ zette met 10 man Nijlen onder druk en stond eigenlijk constant op de helft van de tegenstander. De spelers creëerden dan ook een aaneenrijging van goede mogelijkheden, maar was net niet scherp genoeg in de afronding. KVWZ werd maar heel zelden echt in de problemen gebracht. Het was echter Nijlen die na 42 minuten op voorsprong kwam.

Na een felbevochten 1ste helft gingen we rusten met 1-0.

Nijlen dacht na de rust de wedstrijd te kunnen controleren maar dit was zonder rekening te houden met de vechtlust van de 10 Zaventemse bezoekers. KVWZ ging duidelijk op zoek naar de gelijkmaker en kreeg steeds meer grip op het spel en begon goed rond te tikken. Er werden mooie combinaties neergezet. Toto zorgde in de 75ste minuut met het hoofd voor een opmerkelijke comeback. De bordjes stonden opnieuw gelijk. In de 89ste minuut scoorde Nijlen een tegendoelpunt. Het stond plots 2-1. Dit was niet de einduitslag die KVWZ voor ogen had. De spelers waren niet uit hun lood geslagen en gingen onmiddellijk op zoek naar de verdiende gelijkmaker. In de 90ste minuut zette Achraf een penalty om en de bordjes stonden opnieuw in evenwicht.

We kunnen de groep alleen maar proficiat wensen, we zagen een collectief zeer goede prestatie.

De groep heeft de staf overtuigd mentaal en fysiek zeer sterk te zijn. De manier waarop ze voor elke bal vochten sprak boekdelen. Ze zijn er nog lang niet, maar de prestatie van zaterdagavond zal het vertrouwen zeker een serieuze boost gegeven hebben. De wil om een sterk regulier kampioenschap te spelen is zeer groot binnen de groep, en deze groep verdient het ook.

KVWZ: Alouachi (9' Rood), Rogé, Javorina,Mathe-Luvagho, Diakhite (87’ De Backer), Van Driescche (67’ Et-Takny), Godfroid, Nerinckx (9’ Biason), Muzembo, Nzinga Ngimbi en Hakizimana

Doelpunten: 42’ (1-0) 75’ Nzinga Ngimbi (1-1), 89’ (2-1), 90’ Et-Takny (2-2)

Volgende week spelen we thuis om 15u tegen Diegem.

 

Ga naar boven