KVWZ is er voor de derde opeenvolgende week niet in geslaagd om de drie punten te pakken. Het verloor zondag thuis tegen VC Herentals met 2-3.

 

Vooraf was duidelijk dat dit een belangrijke wedstrijd kon worden voor KVWZ om de aansluiting te behouden met de top vier. Verlies zou immers betekenen dat de ploeg van coach Hayk nu al een grote achterstand in punten zou oplopen met de nummer één positie. Zijn ploeg moest tevens het “smetje” van vorig weekend wegwerken waar het de wedstrijd tegen FC Esperanza Pelt niet naar haar hand kon zetten.

De wedstrijd begon veelbelovend. De troepen van coach Hayk begonnen de wedstrijd vol goede wil en zette veel druk door handig gebruik te maken van onze snelle aanvallers. Thomas zorgde in de vijfde minuut reeds voor een vroege Zaventemse voorsprong, maar in de 11de minuut stonden de bordjes opnieuw gelijk.  Toto deed in de 27ste minuut opnieuw wat hij moest doen, namelijk scoren, het stond 2-1. KVWZ kreeg nog 5 open kansen, maar sprong zeer slordig om met deze kansen. Net voor de rust zette Herentals opnieuw de bordjes gelijk.

Na de rust zagen we een ander KVWZ, het spelniveau verwaterde, ze speelden vaak te traag om voor echt doelgevaar te zorgen. KVWZ bokste wel enkel goede aanvallen in elkaar maar de laatste actie was te nonchalant. Op alle fronten kwam KVWZ te kort. Voorhoede, middenveld en achterhoede speelden onder het niveau wat verwacht mocht worden van een ploeg met de doelstelling om te promoveren.

In de 64ste minuut werd de eindstand vastgelegd 2-3. Met de moed der wanhoop trok blauw-geel ten aanval, maar dat leverde niets meer op. Herentals dacht vooral aan het consolideren van de voorsprong. Coach Hayk zal dringend zijn troepen op het juiste pad moeten zetten.

KVWZ: Alouachi, Javorina,Mathe-Luvagho, Et-Takny Diakhite, Gharmaoui (65’ Nerinckx) ,Daoudi, Van Driescche (89’ Warda), Godfroid, De Backer (65’ Rogé), Nzinga Ngimbi en Hakizimana

Doelpunten: 4’ Toto (1-0), 11’ (1-1),27’ Toto (2-1), 41’ (2-2), 64’(2-3)

Volgende week spelen we thuis op woensdag 4 oktober een oefenmatch tegen nationale U18 en zondag 8 oktober om 15u tegen Kampenhout.

Allen op post!

 

Ga naar boven