KVWZ heeft zaterdagavond met het kleinste verschil (1-0) verloren op bezoek bij FC Esperanza Pelt.

Op Neerpelt ging het beduidend beter dan vorige week, maar we keerden toch met lege handen terug naar Zaventem. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, een gelijkspel had een betere weergave van de verhoudingen in het veld geweest. Kortom, onze jongens hebben gedaan wat ze konden en de supporters hebben een mooie wedstrijd gezien. Door het constante wisselende spelbeeld, waarin dan weer KVWZ en dan weer Pelt bij fases de bovenliggende ploeg was, leek de wedstrijd telkens weer een andere kant op te gaan.

 

Coach Hayk had de spelers gevraagd om sneller te spelen en meer creativiteit te tonen in de zone van de waarheid. De wedstrijd van vorige week nog indachtig, startten onze spelers met nodige grinta aan de wedstrijd. De bal werd mooi rondgetikt, de ruimtes werden goed benut en er werd direct druk naar voren gezet. Onze jongens hadden er echt zin in. KVWZ was goed georganiseerd, strijdbaar en wilskrachtig maar Pelt functioneerde ook goed. De wedstrijd was mooi in balans. Beide ploegen waren echt wel aan elkaar gewaagd en gingen op zoek naar het 1ste doelpunt. Net toen KVWZ een licht overwicht kreeg in de wedstrijd met enkele mooie kansen als gevolg, scoorde Pelt in de 36ste minuut een klutsgoal. KVWZ ging nog op zoek naar de gelijkmaker maar het was steeds net niet. We gingen rusten met 1-0.

Na de rust startte KVWZ ijzersterk aan het duel, de gelijkmaker hing in de lucht maar de keeper van Pelt stak er steeds een stokje voor. Er was veel beweging en KVWZ creëerde enkele mooie kansen, maar de scherpte voor doel ontbrak: net naast, net over. KVWZ slaagde er niet in om de verdiende gelijkmaker te scoren op Pelt.

Mooi teamspel, met complimenten van Pelt, KVWZ heeft gedaan wat ze konden, maar dit leverde geen punten op.

Op naar de volgende wedstrijd, als we deze stijgende lijn en werkpunten wegwerken kan KVWZ wel eens voor een verrassing zorgen.

KVWZ: Frans, Javorina,Mathe-Luvagho, Et-Takny (62’ Gharmaoui), Diakhite, Daoudi, Van Driescche,  , Nerinckx, Muzembo (75’ De Backer), Nzinga Ngimbi (62’ Yagan), Hakizimana  
Doelpunten: 36’ (1-0)

Volgende week spelen we thuis op zondag 1 oktober om 15u tegen Herentals.

Allen op post!

 

Ga naar boven