KVW Zaventem heeft zich laten kisten in een bij momenten slaapverwekkende wedstrijd. De hooggespannen verwachtingen eindigden jammer genoeg in 2-3-winst voor Tongeren.

 

 

KVW Zaventem nam de aanvangsfase voor haar rekening. We voetbalden goed en mochten tikken tot aan het penaltygebied, maar daar stond een wit legertje te wachten tot onze speler zich vastliep of een slechte voorzet trapte. KVWZ bleef echter volharden in het verzorgd opbouwen van iedere aanval, maar had voorin te weinig vernuft en stootkracht. Het beet wel van zich af maar eigenlijk gebeurde dit zonder tanden.

Tongeren kwam niet echt in de problemen en scoorde in de 30ste minuut uit zijn eerste kans. Het doelpunt viel niet waar het hoorde te vallen. Onze spelers kregen het niet voor elkaar om het bekende tiki taka voetbalspel te spelen en hadden weliswaar balbezit in de wedstrijd maar domweg geen geluk. Geen enkele speelactie verliep zoals men wilde, maar de klok tikte wel verder. KVW Zaventem reageerde met flauwe schotjes op doel. Tongeren daarentegen scoorde uit zijn tweede kans vlak voor de pauze. We gingen rusten met 2-0.

Na de rust moest en zou KVWZ snel scoren maar er was te weinig diepgang bij Zaventem en er liep veel volk in het centrum. Na de rust had KVWZ opnieuw het meeste balbezit, maar ze speelden in een te laag tempo om het Tongeren echt lastig te maken.

Het spel van KVWZ verzandde gaandeweg, maar dat van Tongeren evenzeer, in een tempoloos gebrei. De keepers van beide ploegen beleefden lang een werkloze namiddag. In de 69ste minuut was het opnieuw raak voor Tongeren. De winst was binnen dacht Tongeren maar Zaventem gooide dan toch meer strijd in het vuur. Even leek het erop dat dit nodig was om KVWZ opnieuw aan het voetballen te krijgen. KVWZ trok opnieuw het duel naar zich toe zonder groots voetbal, maar met passie en wilskracht. Dit werd beloond in de 75ste minuut via penalty 1-3. 10 minuten later scoorde Oumar de verdiende aansluitingstreffer. KVWZ ging nu volop voor de buit maar de deklat, paal en keeper stonden in de weg. Hier zat zeker meer in, maar de ploeg met 1 doelpunt meer, wint de 3 punten.

KVWZ: Frans, Javorina,Mathe-Luvagho, Et-Takny (81’De Marree), Diakhite Gharmaoui (46 ‘Van Driescche), Daoudi, Nerinckx, Godfroid (58’ Yagan), Muzembo, Hakizimana (72’ De Backer)
Doelpunten: 30’ (0-1) 42’ (0-2) 69’ (0-3) 75’ Daoudi (1-3), 85’ Diakhite (2-3)

Volgende week spelen we zaterdag uit om 19u30 tegen FC Espernaza Pelt.

 

 

Ga naar boven