KVW Zaventem heeft ook de uitwedstrijd tegen Bilzerse Waltwilder VV in een overwinning om weten te zetten.

 

Een blitsstart van onze jongens bracht ons al na een zevental minuten op voorsprong.

Op het goed bespeelbare veld had KVWZ het meeste balbezit. Wanneer je na zeven minuten al op 1-0 komt, is het natuurlijk lekker voetballen. Een verdubbeling van de score hing in de lucht maar KVWZ vergat te scoren.

De wedstrijd werd vooral op het middenveld gespeeld, en voor beide doelen ontstonden geen echte gevaarlijke situaties. Volkomen onverwachts scoorde de thuisploeg na 15 minuten de gelijkmaker. Het spel van KVWZ verwaterde en onze jongens vergaten te voetballen. Bilzerse Waltwilder VV maakte hiervan gebruik en verdubbelde hun score via hoekschop. In de 25ste minuut stond het dus plots 2-1. Hierna probeerde KVWZ het tij te keren, maar hun spel was onzorgvuldig. De zenuwen waren duidelijk zichtbaar op het veld. KVWZ schakelde een versnelling hoger en ging gretig op zoek naar de gelijkmaker. In de 31ste minuut was het raak en het scorebord stond opnieuw in evenwicht (2-2). KVWZ vond hierdoor zijn tweede adem en kwam in de 44ste minuut terecht op voorsprong. In de 45ste minuut was het opnieuw raak. We gingen rusten met 2-4.

Match gespeeld zou je denken, maar Bilzerse Waltwilder VV zette KVWZ onder druk en scoorde in de 58ste minuut de aansluitingstreffer. KVWZ was even het Noorden kwijt en in de 66ste minuut kon Diakhite na een rode kaart onmiddellijk gaan douchen. KVWZ moest met een man minder verder. Ondanks de numerieke minderheid voor KVWZ veranderde het spelbeeld nauwelijks en kreeg KVWZ nog de beste kansen om de voorsprong te vergroten maar het was de thuisploeg die gelijkmaakte. 4-4 en nog 5 minuten te spelen. KVW Zaventem was de betere ploeg en besefte dat de 3 punten in “voetbereik” lagen. Er werd opnieuw mooi gecombineerd en in de 85ste minuut werd het verlossende doelpunt gescoord. De thuisploeg probeerde met een extra aanvaller het tij te keren, maar dit had weinig effect

Vervolgens liepen wij in 89ste minuut uit naar een 4-6 overwinning.

6 op 6 een veelbelovende start.

KVWZ: Frans, Javorina,Mathe-Luvagho, Et-Takny (81’De Marree), Diakhite (66’ rood) Gharmaoui (66 ‘Nzinga Ngimbi), Daoudi, Van Driescche (46’ Nerinckx), Godfroid, Muzembo, Hakizimana (78’ Sango)
Doelpunten: 7’ Et-Takny (1-0), 10’ (1-1), 23’ (2-1) 31’ Et-Takny (2-2) 44’ Diakhite (2-3) 45’ Mathe-Luvagho (2-4) 58’ (3-4) 85’(4-4) 87’ Nerinckx (4-5), 89’ Et-Takny (4-6).

Volgende week spelen we thuis om 15u00 tegen FC Heur-Tongeren.

 

Ga naar boven